Årets første høst.

Radiser/DenUrbaneHave

Der er noget helt magisk ved årets første høst i køkkenhaven.

At plukke grøntsager man selv har sået og plantet.

At et lille bitte frø vokser sig til noget spiseligt.

At en forspiret plante vokser og trives i plantekasserne.

At sætte tænderne i årets første radise.

At kunne blande den første salat.

Det er da magisk!

Samtidig er det jo noget af det mest jordnære. Noget mennesket har gjort i årtusinder. Og alligevel er det ren magi. Især når man er sådan et bymenneske som jeg, der er vokset op i takt med supermarkedernes monopol lignende status, og hvor det eneste grønne der var i byen var i byens veltrimmede parker.

Salat/DenUrbaneHave

Således bestod årets første salat af:

Pluksalat i smukke farver og sorter. Ærteskud. Radiser.

Pyntet med spiselige blomster: rød skovsyre´s fine små gule blomster, et par nasturtium/blomsterkarse blomster og purløgsblomster.

– der blev kun suppleret med en købt agurk og fetaost. Se det var et magisk salatfad.

Og så lige et tip: tænk i farvepaletten når du sår, eks vis har vi sået en pose med radiser i forskellige nuancer, hvilket giver et kønt spil med de lyserøde, pink og lilla radiser, både i salatskålen, på smørrebrødet og til osten.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s