Test af Fausol forspiringskit/GIVE AWAY!

Giveaway/DenUrbaneHave

Den Urbane Have har fået mulighed for at teste et komplet sæt til forspiring af. Et sæt med to slags mini-drivhuse, tørvepotter, frø, kokosbriketter, gødning og sågar plantepinde. Temaet for denne pakke er tomater, og derfor fulgte der tre slags tomatfrø med.

Du kan følge #PlantEnTomat på Instagram, bla på den_urbane_have !

Da der allerede var godt gang i tomat-værkstedet (læs: forspiringen af tomat planter), så har ByBonden her valgt kun at tage det ene mini-drivhus i brug, og har her sået to af de medfølgende tomatsorter. Eller faktisk har jeg sået tre slags, men den tredje sort er en som jeg har fået tilsendt af en madblog kollega, en sort jeg forventer mig meget af. Tanken er at det tredje mini drivhus skal tages i brug hos en af de andre i gårdudvalget en af de nærmeste dage. Og faktisk har jeg taget alle de andre gode sager i brug allerede, da tiden allerede var kommet til at ompotte både tomatplanter, sommerporrerne, tallerkensmækkerne og rødbederne. To af de tilsendte tomatfrø er særligt velegnede til at blive dyrket i krukker, og er derfor velegnede til altan, vindueskarm og i plantekasser.

Umiddelbart er de kokosbriketter ret smarte – de er pladsbesparende, hvilket sådan en ByBonde her sætter stor pris på, og så er de biologisk nedbrydelige. Ligesom tørvepotterne er det, og det er jo noget vi synes rigtig godt om her i Den Urbane Have! De små mini drivhuse er i plast, som sådan nogle oftest er det, og dem opfordrer jeg til at man genbruger – de skal blot rengøres grundigt efter brug, og så kan de snildt holde et par sæsoner. Og de bliver brugt til forspiring også her i vindueskarmene i gårdudvalget, også selvom plastik ikke er vort favorit materiale, men de er igen pladsbesparende, og så er det en ret effektiv måde at forspire på.

Med sådan et sæt får du alt hvad du skal bruge for at komme i gang med at forspire! Det er først når planterne skal ompottes til større krukker, eller decideret plantes ud, at du får brug for krukker og muld. Og metoden er virkelig let: du sætter blot briketterne i hulrummene i drivhuset, vander dem sådan at de vokser og sår frøene i. Eller du sår dem i drivhuset hvor der allerede er gjort klar til at frøene kommer i. Og så vander du selvfølgelig regelmæssigt, sørger for at de får lys og varme og en masse kærlighed. Altså ikke noget der kræver de store havekundskaber, og noget som børn vil synes er sjovt at være med til. Lyder det ikke let?

* * * GIVE AWAY * * *

Er du mon gået i gang med at forspire? For det er NU du skal i gang, hvis du ikke allerede er det! Uanset om du er i gang eller ej, så får du nu mulighed for at få fingrene i et komplet sæt til forspiring af tomatplanter! Og hvem vil ikke glædes over hjemmedyrkede tomater uanset om de dyrkes på altanen, i Byhaven eller på friland?

Alt du skal gøre for at være med i lodtrækningen om et forspire-kit fra Fausol er, at skrive i kommentarfeltet om dine tomater skal dyrkes på friland, i en plantekasse, i din vindueskarm eller et helt andet sted! Det skal du gøre senest d.31.3.2015 OBS: deadline er fremrykket til d.9.4.2015! Der bliver trukket lod om vinderen, som modtager sættet med pakkeposten umiddelbart efter.

 

Give away er blevet til i samarbejde med Fausol og Grubb og Ström kommunikation

 

11 thoughts on “Test af Fausol forspiringskit/GIVE AWAY!

 1. Hej. Jeg vil rigtigt gerne være med i din konkurrence. Jeg er netop selv startet med at forspirre forskellige planter til min tagterasse i min lejlighed i Brønshøj. Hvis jeg vinder dit forspirringssæt, kommer mine tomatplanter til at står i en plantesæk som ligger ovenpå en kapilærkasse. Jeg er selv blevet helt fasineret af hjemmedyret ting, selv om jeg bor i byen. vh Kim Nielsen

 2. Ej, hvor fint. Det kunne jeg godt bruge. Vi er faktisk gået igang med at forspire indenfor og planen er at det skal plantes i fine plantekasser på terrassen. Plantekasser som min søde kæreste selv har bygget til os 🙂

 3. Mine tomater skal på friland! Jeg har nemlig købt frø af en del gamle sorter (opr fra Rusland) som skulle kunne klare mosten udendørs i en kølig dansk sommer. Hvis jeg når at få et drivhus rejst, skal det fyldes med forskellige farver af cherrytomater.

 4. Jeg vil rigtig gerne deltage. Jeg har en 3.kl der skal forkæles med dem og når de er for store til klassens vindueskarm, skal vi lave plantekassens med pedellen til at have i vores uderum, det ville være dejligt og grønt – skønt for mine solsikkespirer 😉 mine skønne elever. Vi krydser finger.

 5. Hvor ville jeg gerne være den heldige vinder af denne pakke! 🙂 Jeg har allerede plantet ærter, ærteblomster, tallerkensmækkere, ranunkler og 3 slags urter! Jeg er helt ny i dette “dyrk-selv” univers og har stadig rigtig meget at lære… Hvis jeg vinder tomatpakken, så bliver min lange vindueskarm i stuen taget i brug, indtil det bliver varmt nok udenfor. Jeg fylder 30 til maj, hvor jeg har ønsket mig 3 højbede, så forhåbentlig har jeg noget at plante ud til den tid! 🙂 Mange hilsner fra en stor beundrer… 🙂

 6. Jeg er skam kommet i gang , pt står der bla appelsin tagetes, anisisop og bibernelle på mit bord ved viduet. Jeg vil meget gerne have mulighed for at vinde et sådan sæt, der ligger nemlig mange frø og venter 🙂 Mine tomater skal bo og gro på friland, i plantesække opad en lun husmur- ejer ikke drivhus 🙂

 7. Pingback: Vinderen af OST på bordet Give Away er trukket! | La Cucina Nada

 8. Mine tomater vil skulle bo i en fin kasse på min terrasse og når der bliver sommerferie, rejser de med mig i sommerhus 🙂

  God påske!

 9. Første forår med altan på nørrebro og godt i gang med forspiring af: alskens blomster, bønner, tomater, bredbladet og krus-persille, purløg, blegselleri (genplantet), broccoli og sågar kartofler. På altanen står allerede pæretræ (mini!), to blåbærbuske, hvidløg, purløg, juletræ i potte samt lyng, oregano, timian og ukendt (glemt) krydderurt. Jeg har måttet erklære radiserne døde – ikke en spire i sigte. Jeg har sået uden at ane om der bliver plads på altanen – der skulle jo også gerne være siddepladser, men vil så forære væk til venner og arbejde. Min kæreste ville korse sig ved at jeg købte et forspiringskit (har nogle snåpotter, men bruger primært de sorte plasticbakker fra kød) – men hvis jeg VANDT et kunne han jo ikke nedlægge veto, vel?!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s