Der forspires på livet løs …

Mini-drivhus/DenUrbaneHave

Det er nu det går løs, også i Den Urbane Have.

Små frø er kærligt sat i så-potter og i genbrugs plastbøtter. Nogle står i et fint mini-drivhus i vindueskarmen i min stue, andre i mindre kønne mini-drivhuse i vindueskarmen på bagtrappen og flere rundt omkring i gårdudvalgets vindueskarme rundt om i ejendommen.

Forspire/DenUrbaneHave

Der er flere forspire projekter på vej. Og der ville være endnu flere hvis vi ikke havde pladsmangel. Drømmer om en mistbænk næste år.

Indtil nu er der sået: tre sorter tomat, Hokkaido græskar, sommer porrer og rødbede. Grønkål og knold fennikel er på vej til at blive sået.

Vi har været til frø pop-up og byttet os til frø, fundet frø på forskellige markeder og høstede selv nogle frø i sensommeren. Der er en del flere frø, men de skal blot sås direkte på stedet. Og lur mig om ikke der kommer flere frø til.

Frø/DenUrbaneHave

Er du også i gang med at forspire?

Hvad forspirer du?

Og prøver du nye sorter af i år?

4 thoughts on “Der forspires på livet løs …

 1. Er det nu jeg skal forspire? Og er det alt der skal forspires nu? Jeg skal plante tomater, solsikker, div. øko-krydderurter, græskar og lidt blomster i år.

  • Hej Marian.
   Tomater og græskar ville jeg forspire hvis jeg var dig, ja. Krydderurter, alt efter hvilke, kan du så på friland ligesom de fleste sommer blomster. Har ikke selv plantet solsikker før, men skal i år, og tror de vil komme godt fra start ved at blive forspiret.
   Generelt kan man sige at planterne bliver stærkere og mere modstandsdygtige ved at starte livet varmt og udenfor vind og vejr.
   Kan anbefale dig havenyt.dk for detaljeret Info.
   Kh ByBonden/Nada

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s